Kedi ve Köpeklerde Kısırlaştırma

Kedi ve Köpeklerde Kısırlaştırma

Kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması olağan, doğru ve aynı zamanda oldukça yaygın olmasına rağmen bu işlemlerin ise mutlaka konusunda uzman ve deneyimli olan uzmanlar tarafından yapılması gereklidir ve bu işlemlerin cerrahi bir operasyon olduğu da kesinlikle unutulmamalıdır. Köpeklerde ameliyat sonrası bakım özenli yapılmalıdır ve dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Ameliyattan sonra temiz, sıcak ve kuru bir alanda hayvanların istirahat etmesi gereklidir.

Ameliyattan Sonra Hangi Durumlar Zararlıdır?

Evcil hayvanların ameliyatın ve anestezinin ardından gelen iyileşme süreçleri hayvanın sağlık süreçleri durumu ve belirtileri sahipleri tarafından izlenmeli ve aşağıda ki durumlar meydana geldiğinde ise mutlaka veterinere götürülmesi gereklidir. Köpeklerde ameliyat sonrası bakım hizmetlerinde eğer ki kanama, aşırı halsizlik su içmeme, vücut sıcaklıklarında düşüş ya da artışlar, kusma ve ishal, düzensiz yürüyüş, solgun diş eti, nefes almada zorlanma vb. gibi durumlarda mutlaka zaman kaybetmeden veteriner kliniği ile iletişime geçmek gereklidir.

Köpeklerde Aşılama

Köpek ya da kediler aşılandıktan sonra mutlaka sağlık durumları yakından takip edilmelidir ve aşılandığı bölge sık şekillerde kontrol edilmelidir. Köpeklerde ameliyat sonrası bakım ve hizmetlerinde eğer ki omuz, bacak ya da diğer bölgelerinde eğer ki aşağıda ki belirtiler varsa mutlaka zaman kaybı yaşanmadan veteriner kliniğine başvurmak gereklidir. Bunlar ise; yüzde şişkinlik, salya da aşırı artış, kurdeşen, topallama, kaşıntı ve aşı bölgesinde meydana gelecek acı ve şişme durumlarıdır.