Tüp Bebek
Çocuk sahibi olmak isteyip doğal yöntemlerle bunu başaramayan anne baba adayları gerekli inceleme ve testlerin ardından tüp bebek tedavisine uygun olup olmadıklarını öğrenerek tedaviye başlayabilirler. Tüp bebek tedavisi bazı aşamalardan oluşmaktadır. Bu aşamaları sıralayacak olursak;
-Anne adaylarına belirli ilaçlar ve hormonlar verilerek yumurtaların gelişmelerini sağlamaktır. Tüp bebekle ilgili aklınıza takılan soruların cevabı ve daha detaylı bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edebilir konuyla ilgili daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu ilaçlar sayesinde anne adayının yumurtaları uyarılıp gelişmeleri sağlanacaktır. Bir diğer aşama olan yumurta toplanması tüp bebek tedavisine başlamak için atılan en önemli adımlardan biridir. Anne adayına verilen ilaçlar sonrasında gelişen yumurtalar toplanır.
Tüp Bebek Süreci
-Yumurtalar toplandıktan sonra diğer bir işlem olan döllenme işlemine geçilirken babadan alınan spermlerle anneden alınan yumurta uygun ortam ve koşullarda bir araya getirilerek döllendirme işlemine başlanır. Sperm ve yumurtanın döllenmesi kendiliğinden gerçekleşmiyorsa yumurtaya sperm enjekte işlemi de uygulanabilir. Bu işlemden sonra döllenen yumurtanın embriyo aşamasına geçmesi beklenir.
- Döllenen yumurtaların bölünmesiyle embriyo oluşumu gerçekleşir.
- Oluşan embriyoların anne adayının rahmine yerleştirilmesi işlemine ise embriyo transferi adı verilir. Çiftler ister ise bu aşamada kullanılmayan embriyolar dondurulabilir.
Bütün bu aşamaların sonucunda anne baba adaylarını sabırlı bir bekleme süreci beklemektedir. Anne adayının fiziksel olarak kendini zorlayacak işlerden kaçınması beslenmesine ve ruh sağlığına muhakkak dikkat etmesi gerekmektedir. Düşük ihtimalle de olsa tedavi süreci başarılı ilerlerken bazı durumlarda düşükler yaşanabilir veya gebeliği müdahale etmek zorunda kalınabilir. Unutulmamalıdır ki tüp bebek tedavisi tekrara uygun bir tedavi yöntemidir. Ümitsizliğe kapılmadan tedavi süresince moralinizi yüksek tutmak size büyük ölçüde kolaylık sağlayacaktır.