Köpeklerde Egzersiz Hareketleri Nedir?

Köpeklerde Egzersiz Hareketleri Nedir?

Köpekler kalori yakmak, akıllarını çalıştırmak ve sağlıklı kalmak için mutlaka egzersiz yapma ihtiyaçları duyarlar. Aynı zamanda hayvanlarda egzersiz sıkılmayı da önleyerek böylelikle de yıkıcı ve olumsuz davranışlarını da sergilememektedir. Ayrıca köpekleriniz ile aktivite yapmak onları tatmin ederek kendi kendilerine zaman geçirmek yerine aranızda ki bağı da arttırmak için bir fırsat olmaktadır. Köpeklerde ameliyat sonrası bakım alanında hayvanlarınızda bir süre oyun oynama isteği olmaz ancak bu geçici bir süreçtir.

Köpeklerde Tımar Etmek

Köpeklerinizi temiz tutabilirsiniz ve sık bir şekilde tımar etmeyi azaltabilirsiniz. Ancak mutlaka pireleri kontrol edin sıcak günlerde kenelere de bakmalısınız, bazı köpeklerde yılda sadece bir kaz kez yıkanır ve banyodan önce tüylerini tarayın ya da tüylerini tamamen kesmelisiniz. Kürkünü dikkatli bir şekilde sabunlayarak, sabunun da derisine temas etmesi gereklidir. Diğer yandan köpeklerde ameliyat sonrası bakım alanında iyileşme süreleri 7 ile 10 gün arasında olduğundan bu sürelerde sudan uzak tutarak kesinlikle banyo yaptırmamalısınız.

Köpeklerde Dokunma

Küçük olan köpeklerde iletişime geçmek ya da onlara dokunmak her zaman daha kolaydır ve onları da küçük yaşlarda taşımak oldukça kolaydır. Ancak bilinmesi gerekmektedir ki küçük köpeklerinizi ön ayaklarından, kuyruğundan veya ensesinden tutmamalısınız ve onları taşımak için bir elinizi göğsünün altına ve diğer elinizle de arka bacaklarını tutmalısınız. Köpeklerde ameliyat sonrası bakım alanında bunların hiç birisi önerilmez ve bir süre hayvanın dinlenmesi gereklidir.