Oksijen Emici

Oksijen Emici

Gıdaların güvenli ve sağlıklı şekilde tüketilmesi çok önem arz eder. Özenli şekilde paketlenen ürünlerin içerisinde istenmese de oksijen olur. Oksijenin en aza indirilmesi için oksijen emici kullanılması tavsiye edilir. Oksijen emici sayesinde yüzde 0, 1 gibi çok düşük bir oranda gıda oksijen ile temas eder. Bu da gıdanın bozulmasına etki edecek bir oran değildir. Sağlıklı ve temiz şekilde ürünlerin tüketici ile buluştuğu zamana kadar bozulmadan ve küflenmeden kalması gerekir. Bunu da oksijen emici paketler ile yapabilirsiniz. Oldukça küçük olan bu paketler yer kaplama sorunu yaşatmaz. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Oksijen Emici Ne Kadar Süre Kullanılır?

Gıda paketlerinin içinde yer alan oksijen emici, paket açılıp kullanılana kadar etkisini devam ettirir. Gıdaların bozulmasına mâni olduğu için gıdanın son kullanım tarihine kadar oksijen emicinin de etkisi devam eder. Küflenme, bozulma ya da deforme olma durumlarının önüne geçerek gıdanın tazeliğini korur. Böylece sağlıklı gıdaların tüketiciler ile buluşması gerçekleşmiş olur.

Oksijen Emici Gerekli Midir?


Gıdaların oksijenle temasını engelleyen, su ve nemi içine hapseden oksijen emici oldukça gerekli bir üründür. Özellikle gıdaların uzun sürede taşınması yapılacaksa su ve nemden uzak tutulması gerekir. Bu da daha çok kara ve deniz taşımacılığında söz konusu olur. Gıdalar ne kadar uzun süre sudan uzak kalırsa o kadar tazeliğini korur. Nemli ya da su içinde olan gıdalar bozulmaya daha çabuk meyillidir. Bunun için oksijen emicinin etkili gücünden yararlanmak şarttır. Özellikle gıda sektöründe yer alan üretici firmaların paketleme sırasında oksijen emici kullanması büyük önem arz eden bir durumdur.