Arsalar Nereden Alınır
Son zamanlarda merak edilen sorulardan bir tanesi de arsa paylarının tapudan öğrenilir mi, ayrıca aynı arsa üzerinde bina olmakta ve tapuları ayrı olmaktadır? Buna göre yapılması gerekenler nelerdir. Sizlerde bu soruların cevabını ayrıca
Gaziantep satılık arsa konusunda merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz. Bu aşamalarda arsa paylarını tapu müdürlüklerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Kendi arsanızın üzerine kendi isteklerinize göre bina yapabilirisiniz. Ancak başkasının üzerine olan arsa alanlarını işgal ederseniz eğer, ya arsa sahipleri ile anlaşıp arsa ücretlerini karşılamanız gerekmektedir ya da arsalarını işgal ettiğiniz yerleri boşaltmanız gerekmektedir.
Arsa Paylarına İtiraz Edilebilinir Mi
Ülkemizde istenilen yerlerde isteklerinizi karşılayacak arsaları bulabilirsiniz. Buna göre alınan arsalar veya diğer bütün gayrimenkuller bütün zamanlarda yatırımcısına kazandırmış, bundan sonrada kazandıracağından emin olmanız gerekmektedir. Alacağınız arsaların belirttiğiniz gibi imarlı bir arsa ise ilk olarak gidip arsayı yerinde görmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında arsaların sahiplerinden veya size pazarlayan emlakçılardan arsalarının ilgili belediyelerden güncel imar durum belgesini istemeniz gerekmektedir. Resmi imar durum belgeleri sizlere söylenen imar bilgileri örtüşüyorsa eğer ve bu değerler sizin için uygunsa arsaların sahipleri ile veya emlakçılardan ilgili olan kadastro müdürlüklerine müracaat etmelerini ve kadastro memurlarının gelip arsayı sizin nezaretinizde yer ve sınır tespitini yapmalarını talep etmelisiniz. Son olarak da tapu dairelerine giderek satışlarını bu sayede üzerinize alabilirsiniz.
Kat mülkiyetleri kurulduklarında bağımsız olan bütün bölümlerin değerleri ile orantılı olmayan arsa paylarına karşı olarak kat maliklerinin arsa paylarının düzeltilmesi için dava açma hakları bulunmaktadır. Buna göre bahçe sadece bir kişi tarafından kullanıla bilinir mi sorusu olmaktadır. Bahçeler normal durumlarda herkes tarafından kullanımlara açık bir bölüm olmaktadır. Fakat özel olan durumlarla karşılaşabilmektedir. Örnek verilmesi gerekirse eğer, binaların arka bahçesi zemin katta olmaktadır ve bahçelere geçiş sadece katta oturan taraflarca kullanılmaktadır. Bu durumlarda yani ayrı bir geçiş yeri olmayan apartmanın arka bahçesinden ve kat maliklerinden birisi tarafından kullanılmasını yasaklayan herhangi bir yasa hükümlerinde bulunmamaktadır. Tabi ki eğer yönetim planlarında özel hüküm varsa bahçe bir veya birkaç bağımsız bölüme tahsis edilmektedir.
www.emlakbuluyoruz.com