İlaçlama Makinaları Kullanım Alanları
Mikroplardan ve hastalıklardan korunmak için öncelikle çevremizdeki bulaşıcı hastalık taşıyan böcek ve haşeratlardan kurtulmalıyız. Üretimin olduğu ve insanın yaşadığı her alanda böcekler vardır. Bazen bitkilerden, bazen çöplerden bazen de sıcaklardan dolayı hayatımıza girerler. Önceleri bu yüzden dünyada binlerce insan ölüyordu. Tedavisi çok zor olan bazı bulaşıcı hastalıklarda yine bu böcekler tarafından şehirlere ve insanlara taşınıyordu. Tüberküloz, sıtma, sarıhumma, dizanteri ve difteri bu hastalıklardan en tehlikeli olanlarıdır. Önceleri ilkel yollarla ortadan kaldırılmaya çalışan zararlı böcekler için şimdi
devreye girmiştir. Çok büyük alanlarda kısa sürede böcek ve haşeratı yok eden bu makineler hemen hemen bütün işletmelerde kullanılıyor.Sokak ve caddelerde farklı bir makine, tarlalarda farklı, tavuk çiftliklerinde farklı kısacası her işletme türü için farklı makineler o alanlara göre tasarlanmıştır. Termik sisleme makineleri, soğuk sisleme makineleri, zirai ilaçlama makineleri ve haşerat ilaçlama makineleri vardır. Her biri kolay kurulum ve kullanım özelliği ile herkesin işlemi gerçekleştirebileceği bir yapıya sahiptir.
İlaçalamanın İnsan Ve Çevre Üzerinde Zararı Yan Etkisi Var Mı?
Yani işletmeler kendi makinelerini kendileri satın aldıklarında başkalarına ihtiyaç duymadan ilaçlama yapabilirler. İlaçlama makineleri insan hayatında zamandan tasarruf sağlayan ürünlerdir. İlaçlama için yüzlerce işçiye gerek yoktur. Yalnızca bir veya iki kişi ile bu işlemler halledilebilir.İlaçlama makineleri ekonomik açıdan da işletmelere kar sağlar. Şöyle ki; insanların depolarında ve fabrikalarında gıda üzerine veya farklı ürünler üzerine üretim yapılıyorsa bu ürünler haşerat ve böceklere karşı önlem alınmasa ziyan olup gidebilir. Ya da ürünlere insan hayatını tehlikeye sokacak mikroplar bulaşabilir. Denetim açısında da son yıllarda işletmelerde titizlik ön planda tutuluyor. Birçok iş yeri bu yüzden kapatılabiliyor. Demek ki işletmenin ilaçlanması aslında zarar değil kardır. İlaçlama makineleri kullanıldığı alanlarda ürünleri ve insanları rahatsız edecek bir yan etki oluşturmaz. Aslında ortamların kötü kokmaması için de son derece doğru bir uygulamadır. Bahçelerde, ambarlarda, çiftliklerde, sera ve gıda fabrikalarında da ilaçlama yapılması artık işletmeler için zorunlu hale gelmiştir.
www.deltafog.com